Sveučilište u Mostaru

Preko 2 tisuće nastavnika koji rade po HPP obučeno za uspostavu e-škola

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru nastavlja s edukacijama te će početkom mjeseca rujna održati edukaciju za ravnatelje i SUMIT koordinatore.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 08. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) uspješno je održao online tečaj 'Edukacija nastavnika za korištenje informacijskih tehnologija', priopćeno je sa Sveučilišta.

Za vrijeme održavanja online tečaja otvoreno je više od 1.900 virtualnih učionica dok je broj pregleda videozapisa na youtube kanalu e-škola prešao 25.000. Ukupan broj nastavnika koji su sudjelovali na tečaju je 2.414.

''Izuzetno dobro odrađen projekt. Kroz ovu kratku edukaciju nastavnika, prijeđene su najbitnije stavke koje su potrebne za ovladavanjem sustava Školarac i G-suit. Uz malo vježbe i prakse, a uz upute koje su dostupne i našu volju, svatko može kvalitetno održavati nastavu na daljinu. Velike pohvale timu koji je odradio jako dobar projekt'', kazala je Valentina Mihalj, nastavnica matematike iz Osnovne škole Ante Brune Bušića iz Rakitna.

Tanja Doko nastavnica tehničke kulture Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku izjavila je da je ''edukacija je bila poučna i korisna za daljnji razvoj online nastave'' te istaknula bih da su predavači pokazali mnogo korisnih alata pomoću kojih nastavnici mogu jednostavnije i brže izvršavati svoje obveze.

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru nastavlja s edukacijama te će početkom mjeseca rujna održati edukaciju za ravnatelje i SUMIT koordinatore.

SUMIT se zahvaljuje tehničkoj podršci svih škola na suradnji i pravovremenom prenošenju informacija nastavnicima svojih škola, priopćeno je sa Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close