U sklopu godišnjice

Predstavljeno 18 znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata na UNIMO

Predstavljeno 18 znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 02. 2019. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred punom dvoranom Agromediteranskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, održana je prva od šest planiranih manifestacija u sklopu obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta.

U sklopu događaja, kojeg je moderirala prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. dr. Maja Kazazić, predstavljeno je 18 međunarodnih i znanstveno-istraživačkih projekata u kojima je Univerzitetu 2018. godini sudjelovao kao partner.

Implementirani projekti, kako su nositelji i članovi projektnih timova istaknuli, tiču se različitih oblasti, uključujući i internacionalizaciju visokog obrazovanja u BiH, kulturni turizam, agroturizam, poticanje suradnje akademije i industrije, unapređenje zaštite na radu, građevinsku operativu, genetiku i oplemenjivanje biljaka, florne elemente Buškog jezera, (kondenzatorsko) zavarivanje, menadžment vodnih resursa, akvakulturu, te modernizaciju obrazovanja u oblasti geodezije.

Program obilježavanja godišnjice traje do polovine veljače 2019. godine, a naredni događaj zakazan je za četvrtak, 7.2.2019. u 11:00, kada će u prostorijama Pravnog fakulteta biti upriličena „Prezentacija publikacija u izdanju Univerziteta 2018. godine“.


Kopirati
Drag cursor here to close