Udruga Insula

Predavanje o dijabetesu za djelatnike gradskih vrtića

Predavanje je bilo namijenjeno za djelatnike gradskih vrtića grada Mostara, a koje ima za cilj podignuti razinu svijesti o dijabetesu kod najmlađih.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 06. 2018. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavno na projekat "Dijabetes u školi" kojeg je organizirala udruga dijabetičara HNŽ-a, kao završetak projekta Udruga 'Insula' organizirala je vrlo značajno predavanje u suradnji s Ustanovom 'Dječji vrtići' grada Mostara.

Predavanje je bilo namijenjeno za djelatnike gradskih vrtića grada Mostara, a koje ima za cilj podignuti razinu svijesti o dijabetesu kod najmlađih.

Jedna od predavačica bila je i dr. Željka Bilinovac koja je kazala kako je najvažnije da roditelji obavijeste djelatnike vrtića o stanju djeteta i dijabetesu. 

"Kad dođe dijete s dijabetesom u vrtić, roditelji su dužni obavijestiti tete u vrtiću da dijete ima dijabetes. Ono najvažnije što oni trebaju znati je riješiti simptome niskog šećera, izmjeriti šećer", kazala je Željka Bilinovac. 

Doktorica se osvrnula i na sam dijabetes za kojeg smatra da nije nikakav 'bauk' ako mu se ozbiljno pristupi.

"Dijabetes nije nikakav bauk ako znamo o njemu i ako vodimo računa o dijabetesu. Ako ne vodimo računa o dijabetesu onda on postaje teška bolest. Cilj ovog predavanja jeste da poučimo nastavnike, učitelje i djelatnike vrtića kako s djecom koja imaju dijabetes jer veći dio svog vremena djeca provode vrijeme u tim ustanovima. Dijabetes je sve češći i svakom se može dogoditi. Što više znamo lakše nam je", zaključila je doktorica Bilinovac.

Kopirati
Drag cursor here to close