I kopija vrijedi

Poziv srednjoškolcima: Iskoristite slobodno vrijeme na pravi način

Kampu će nazočiti 40 sudionika koji će imati priliku raditi sa predavačima na zanimljiv način, a fokus ovog kampa jeste istraživanje u sklopu inicijative „I kopija vrijedi“.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 07. 2020. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi srednjoškolci su pozvani da iskoristite svoje slobodno vrijeme na raspustu na pravi način i zabavite se sa ostalim srednjoškolcima iz BiH kroz interaktivne edukacije na kampu okruženom prelijepom prirodom.

Uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Asocijacija srednjoškolaca u BiH ovog ljeta organizira četverodnevni kamp za srednjoškolce sa lokacijom na Boračkom jezeru, u periodu od 3. do 6. kolovoza 2020. godine!

Kampu će nazočiti 40 sudionika koji će imati priliku raditi sa predavačima na zanimljiv način, a fokus ovog kampa jeste istraživanje u sklopu inicijative „I kopija vrijedi“.

U okviru inicijative „I kopija vrijedi“, pokrenut je projekt koji se sastoji od edukativnog kampa na kojem će srednjoškolci biti obučeni da vrše ispitivanje u svojim lokalnim zajednicama, a nakon toga će se formirati dokument pod nazivom „Informacije o provedbi i uspješnosti inicijative “I kopija vrijedi” “.

''Navedeni dokument će poslužiti u toku zagovaranja inicijative pred nadležnim tijelima za zahtjev izmjene upisne politike.

Realizacijom ovog projekta, želimo dovršiti implementaciju inicijative na način da se ista sprovede na Univerzitetu u Banjoj Luci i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu'', navode iz Asocijacije srednjoškolaca.

Kroz četverodnevni program, srednjoškolci će imati priliku educirati se o mehanizmima vršenja ispitivanja povodom uspješnosti inicijative u svojim lokalnim zajednicama, razvijati svoje vještine rada na inicijativama, zagovaranju ideja pred raznim institucijama, usavršiti svoje vještine komunikacije i prezentacije ideja, ali i tematske radionice o organizaciji bitne za njen rast i razvoj.

U skladu sa propisima i naredbama Kriznog štaba, a u svrhu zaštite od Koronavirusa, osiguran je sav zaštitni materijal te osiguran adekvatan prostor za učesnike, stavljajući zdravlje i sigurnost srednjoškolaca na prvo mjesto.

Osim edukativnih sadržaja imaš želju spavati u šatorima, doživjeti noć pod otvorenim nebom, kupati se u prekrasnom Boračkom jezeru, pjevati uz logorsku vatru, proći kroz adrenalinski park, spustiti se niz zip-line ili oprobati svoje vještine u streličarstvu? Kamp srednjoškolaca te čeka, a prijave su otvorene do 17. srpnja 2020.godine do 23:59 sati.

Prijaviti se možete putem LINKA

Organizator snosi troškove smještaja, hrane, materijala i prijevoza.

Ne daj da ti obrazovanje blijedi, dopusti da I KOPIJA VRIJEDI!

Kopirati
Drag cursor here to close