Studijsko putovanje

Poziv mladima na 'Potragu za korjenima'

''Želja nam je okupiti mlade vjernike koji su najaktivniji u mostarskim župnim zajednicama te s njima posjetiti povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, muzeje i galerije, tragajući za povijesnim korijenima našeg naroda i kulture'', poručili su o
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 10. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želeći potaknuti interes za istraživanjem baštine te produbiti ljubav prema našem identitetu i kulturi općenito, HKZ Troplet i ove godine, u okviru Tropletovih dana kulture 2018,  organizira studijski dan Potraga za korijenima.

''Želja nam je okupiti mlade vjernike koji su najaktivniji u mostarskim župnim zajednicama te s njima posjetiti povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, muzeje i galerije, tragajući za povijesnim korijenima našeg naroda i kulture'', poručili su organizatori.

Prošle godine su bili u potrazi po Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji  a ove godine tragaju na krajnjem zapadu Mostarsko-duvanjske biskupije i dijelu Banjolučke biskupije. Planiraju posjetiti franjevački muzej “fra Jozo Križić” i baziliku u Tomislavgradu, Samostan-Duhovni centar “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru gdje će biti priređen ručak za sudionike, te zatim posjetiti Franjevački muzej i galerija, kao i crkvu i samostan na Gorici u Livnu.

Krenuli bi autobusom u 8 sati, u subotu 27. listopada, s platoa ispred stadiona Zrinjskog (podno Velikih stuba), nakratko bi posjetili ostatke ranokršćanske bazilike u Cimu, a zatim bi nastavili kako je gore rečeno. Očekuje se povratak oko 17 sati.

''Pozivamo mlade vjernike mostarskih župa, a posebno njihove župnike i svećenike, na sudjelovanje u ovoj aktivnosti, te prijave po desetak najaktivnijih mladih osoba iz svojih župa. Ciljana skupina su mladi, učenici viših razreda srednje škole (maturanti) i studenti. Ovo bi na neki način trebala biti i nagrada za njihov rad i zalaganje, jer mislimo da je ovo jedan lijepo i sadržajno studijsko putovanje, prigoda za  upoznavanje s našom baštinom, ali i prilika za upoznavanje i druženje sa svojim vršnjacima iz drugih župa s kojima dijele iste ili slične svjetonazore i poglede na život'', poručili su.

Viš info potražite na službenim stranicama Tropleta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close