Sporazum

Suradnja od posebnog značaja: FUP i Fakultet za kriminalistiku

Potpisan sporazum o suradnji od posebnog značaja između Federalne uprave policije i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 10. 2021. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji od posebnog značaja između Federalne uprave policije i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Sporazum su potpisali zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Jasmin Ahić.

Sklopljeni Sporazum kojim se uspostavlja suradnja od posebnog značaja između Federalne uprave policije i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije od izuzetnog je značaja za Federalnu upravu policije, obzirom da se nakon dugog niza godina konačno na ovaj način institucionalizirala suradnja, te stvorio pravni okvir za unapređenje i razvoj međusobnih odnosa.

Potpisnici Sporazuma vođeni željom i potrebom za uspostavljanjem međusobne suradnje u oblasti, znanosti, obrazovanja i struke, spremni su na efikasnu suradnju koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja.

Sporazumom se potvrđuje zajedničko zalaganje i interes za unapređivanjem suradnje u oblasti edukacije i znanstvenog istraživanja.

Navedenim Sporazumom definira se način suradnje koji se ogleda u razmijeni akademskog i stručnog kadra, izradu programa za njihovo usavršavanje, poticanje aktivnosti od zajedničkog interesa, organiziranja naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozijuma, seminara i radionica.

Sporazum definira razmjenu časopisa, publikacija i udžbeničke literature i drugog stručnog materijala na osnovu reciprociteta kao i izradu zajedničkih istraživačkih projekata.

Strane će uz potpuno uvažavanje autorskih prava i zaštite osobnih podataka voditi računa koje analize ili druge stručne radove i do koje mjere mogu učiniti dostupnima javnosti i drugim nadležnim organima.

Kopirati
Drag cursor here to close