Suradnja

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

Sporazumom je dogovorena daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 04. 2018. u 17:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta.

Sporazumom je dogovorena daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković istaknuo je kako je internacionalizacija ključna jer stvara prepoznatljivost sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini.

Uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. Milkovića, sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te prorektori i dekani mostarskog sveučilišta.

Potpisnici Ugovora promovirat će akademsku suradnju kroz razmjenu akademskih djelatnika, kroz gostujuće akademske djelatnike te gostujuće istraživače.

Suradnja će se razvijati kroz razmjene studenata i razmjenu publikacija dvaju sveučilišta. Dogovorena je i suradnja knjižnica i razmjena knjiga, provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i uzajamna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

Kopirati
Drag cursor here to close