Partnerske kompanije

Potpisan Memorandum o suradnji između Ekonomskog fakulteta i partnerskih kompanija

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru upriličeno je potpisivanje Memoranduma o suradnji
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 02. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru upriličeno je potpisivanje Memoranduma o suradnji između Ekonomskog fakulteta i organizacija sa kojima Fakultet ostvaruje uspješnu suradnju na različitim poljima.

Ispred Udruženja za posao i poduzetništvo LiNK, bili su Tomislav Majić i Alisa Gekić, ispred ProCredit banke, Ibrica Šuta, INTERA Tehnološki park su zastupali Vedran Šimunović i Ana Bogdanović, dok je ispred WebStudia bio Adi Đukić.

Dekanica Fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović je istaknula značaj uzajamne povezanosti teorijskog i praktičnog dijela obrazovanja studenata i suradnje s gospodarstvom, te naglasila da je Ekonomski fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru jedna od prvih visokoškolskih ustanova u BiH u sferi obrazovanja kadrova ekonomske struke koja je uvela Stručnu praksu kao obavezan predmet na IV godini studija.

Prodekan za nastavu i Voditelj stručne prakse, doc. dr. Goran Ćurić, ukazao je na činjenicu da su sve partnerske kompanije naglasile svoju spremnost za nastavak obavljanja stručne prakse za studente Ekonomskog fakulteta, te da su studenti od strane poslodavaca ocijenjeni kao izuzetno vrijedni i kvalitetni mladi kadrovi.

Ukazao je i na činjenicu da su partnerske kompanije mnogim studentima ponudile nastavak suradnje bilo kroz zaposlenje ili druge projekte i aktivnosti i da broj partnerskih kompanija sa kojima Fakultet ostvaruje određeni vid suradnje raste iz godine u godinu.

Zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom izrazili su i predstavnici privrednog sektora, koji su na ovaj način dali podršku studentima Fakulteta u njihovom akademskom i profesionalnom profiliranju.

Potpisivanje Memoranduma o suradnji s ostalim partnerskim poduzećima će se nastaviti u narednom periodu. 

Kopirati
Drag cursor here to close