Tečaj

Postanite mobilni novinar sa diplomom Thomson Media

Pridružite se Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj online radionici Napredni tečaj mobilnog novinarstva koja će se održati od 08. do 12. prosinca 2020. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 11. 2020. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Thompson Media u Bosni i Hercegovini provodi besplatan online tečaj i obuku mobilnog novinarstva namjenjenu novinarkama i novinarima elektronskih, printanih i digitalnih medija, kao i studentima završne godine žurnalistike.

Praktična online radionica nudi znanje, podršku i mentorstvo stručnjaka organizacije Thomson Media na bhs jezicima kako bi novinari sa iskustvom unaprijedili tehnike kreiranja visokokvalitetnih video sadržaja.

Pridružite se Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj online radionici Napredni tečaj mobilnog novinarstva koja će se održati od 08. do 12. prosinca 2020. godine.

Ova radionica će biti organizirana uživo putem online platforme Zoom i omogućit će vam da steknete napredne vještine mobilnog novinarstva, njihovu praktičnu primjenu kroz individualne i grupne vježbe i podršku trenera i mentora.

Po završetku online radionice ćete znati da:

Koristite naučene tehnike za stvaranje odličnih fotografija pomoću pametnog telefona;
Primjenite vještine za pravljenje kratkih video zapisa i foto priča pomoću pametnog telefona;
Stvorite atraktivan sadržaj koji angažira vašu publiku;
Koristite aplikacije za snimanje i uređivanje pogodne za iOS i / ili Android uređaje;
Prepoznajte formate potrebne za različite društvene medije;
Prilagodite snimke snimljene pametnim telefonima različitim društvenim mrežama;
Stvorite sadržaj pogodan za gledanje na pametnim telefonima;
Koristite vještine za stvaranje uravnoteženog novinarskog sadržaja.

Imate li previše obaveza tog tjedna? Bez brige: iako je predviđeno da radionica traje pet dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da nazočite grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažiranjem ili osobnimobavezama:

Utorak, 08.12.: Sudionici će imati četiri sata online treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u prosjeku tri sata).

Srijeda-petak: Sudionici će raditi po grupama: Grupa 1, online sesije od 10:00 do 13:00 i Grupa 2, online sesije od 14:00 do 17:00 (vježbe i radni zadaci nakon treninga: oko tri sata)

Subota 12.12.: Posljednji dan radionice rezerviran je za pojedinačne sesije usredsređene na montiranje priloga. Svaki od sudionika imat će priliku da sa trenerom i mentorom radi u prosjeku oko 30 - 45 minuta, dok drugi dio dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga.

''Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije u dogovoru sa polaznicima. Po završetku online radionice: Svi sudionici će imati priliku da se konzultiraju sa našim stručnjacima u razdoblju nakon završetka radionice kako bi na mobilnom telefonu kreirali kvalitetne priče spremne za objavljivanje''', kažu organizatori.

Preduvjet za prijavu za radionicu je uspešno pohađanje našeg četvorosatnog početnog tečaja mobilnog novinarstva. Da bi se prijavili na ovaj online tečaj posjetite stranicu: https://bit.ly/33eOPdE

Način prijave za online radionicu: Da biste se prijavili za naprednu radionicu, popunite obrazac koji se nalazi na ovom linku https://bit.ly/2J1ennW

Rok za prijave je: petak, 04.12.2020.

Za više informacija: ukoliko imate pitanja vezi sa tečajem ili radionicom mobilnog novinarstva,ili tehničke probleme obratite se e-poštom: [email protected]

Online tečaj mobilnog novinarstva provodi Thomson Media u okviru projekta Podizanje kvaliteta vijesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom europskih emitera Centralnim europskim univerzitetom Medijska asocijacija Jugoistočne Europe, Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.

Kopirati
Drag cursor here to close