"Za bolje sutra - Za bolji Mostar"

Poruka mladih Mostara: Izađimo iz svoje komfor zone i surađujmo jedni s drugima

Današnja aktivnost jedna je u nizu aktivnosti koje su organizirali sudionici Mirovnog kampa nastalog tijekom ljeta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 09. 2019. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izađimo iz svoje komfor zone i surađujmo jedni s drugima'', poručili su sudionici dvodnevne radionice "Za bolje sutra - Za bolji Mostar" koja će se održavati u prostorijama Proni omladinskog kluba u Mostaru.

''Cilj je okupiti mlade na jednom mjestu kako bi se družili i organizirali razne lokalne akcije kojima bi se mijenjala svijest ljudi u gradu Mostaru''. kazao je Faris Čolić, učenik Srednje građevinske škole u Mostaru i jedan od sudionika radionice.

Mateo Protuđer učenik Srednje prometne škole na radionicu je došao iz radoznalosti, ''Važna je komunikacija i druženje mladih različitih vjeroispovijesti. Mislim da bi se svi međusobno u ovom gradu trebali družiti, bez obzira na vjeru'', poručio je.

Današnja aktivnost jedna je u nizu aktivnosti koje su organizirali sudionici Mirovnog kampa nastalog tijekom ljeta.

''Cilj ovog projekta je da mladi, budući mirovnjaci, steknu iskustvo u organiziranju neki mirovni događaj u svojoj lokalnoj zajednici'', kazao je Vahidin Omanović, voditelj Centra za izgradnju mira iz Sanskog mosta .

Radionice i aktivnosti u ova dva dana podijeljene su na više oblasti i panela, koje će se bazirati na multietničkoj i interkulturalnoj suradnji i dijalogu. Na njima će sudjelovat će između 20 do 30 srednjoškolaca, ali i studenata s Univerziteta ''Džemal Bijedić'' i Sveučilišta u Mostaru.

Inače, ovaj Radi se o projektu STaR podržan od strane USAID BiH  otvoren je za sve zainteresirane mlade ljude iz Grada Mostara i šire.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close