Dok se diplome kupuju...

Poruka brucošima: Bez rada i truda ne možete biti uspješni

Studentima se obratio i ministar znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović, koji je poručio brucošima i svim ostalim studentima da uče i ulažu u sebe jer je znanje jedna od najvažnijih stvari.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 10. 2020. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademska 2020./2021. godina počela je u ponedjeljak i na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, a studentima se putem online platforme obratio rektor Univerziteta Elvir Zlomušica.

''Zadovoljstvo mi je da danas mogu pozdraviti 44. generaciju studenata upisanih na UNMO u novoj akademskoj godini. Želim dobrodošlicu novim studentima prvog ciklusa studija koji će na 26 studijskih programa našeg sveučilišta ove godine stjecati znanja i vještine'', kazao je Zlomušica.

Podsjetio je kako na Univerzitetu "Džemal Bijedić" studira oko 4.000 studenata.

''Posebno mi je drago što velik broj naših novih studenata dolazi iz drugih gradova, županija i država. Također, Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar četvrti je po starosti u BiH, a 18. na prostoru bivše Jugoslavije. Važno je napomenuti kako imamo značajnu suradnju i razmjenu studenata i nastavnika s 25 sveučilišta u Europskoj uniji u sklopu Erasmus programa, te s 12 sveučilišta u Republici Turskoj preko Mevlana programa. Univerzitet "Džemal Bijedić" je akreditiran i reakreditiran što je i formalna potvrda kvalitete našeg rada'', kazao je rektor Zlomušica.

Istaknuo je kako se značajni napori ulažu i u razvoj infrastrukture kampusa Univerziteta.

''Izgradnjom i održavanjem nastojimo da naš kampus dobije nove sadržaje, te prepoznatljiv i znatno ljepši izgled po uzoru na moderne europske sveučilišne kampuse. Ovo prethodno znači i govori da je Univerzitet "Džemal Bijedić" otvoren i da ima tradiciju, kvalitetu i snagu, te da je sigurno sposoban ispuniti svoju osnovnu zadaću, a to je kvalitetno obrazovanje mladih ljudi'', kazao je rektor.

Pozvao je studente da postanu bolji ljudi, ugledni građani na ponos svoje obitelji i društva.

''Također vam sugeriram da postanete osobe s izraženom empatijom i altruizmom i da iskoristite ovo vrijeme dok studirate. Učinite dodatne napore da napravimo okolinu, odnosno društvo u kojem živimo pravednijim, prosperitetnijim, uređenijim, ljepšim i boljim'', istaknuo je Zlomušica.

Studentima se obratio i ministar znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović, koji je poručio brucošima i svim ostalim studentima da uče i ulažu u sebe jer je znanje, kako je kazao, jedna od najvažnijih stvari.

''Nova akademska godina za vas je praktično početak novog života. Zapamtite da bez rada i truda ne možete biti uspješni u životu, a u današnje vrijeme traže se samo oni najbolji. Pokušavajte i ulažite maksimalne napore kako bi bili najbolji u svom poslu i učite samo zbog znanja jer vam to nitko i nikad ne može uzeti'', istaknuo je Hadžović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close