Ulaganje

Položen kamen temeljac za novu zgradu Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Novi objekt Farmaceutskog fakulteta bit će u krugu SKB Mostar
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 09. 2018. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je položen u ponedjeljak u krugu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na Bijelom brijegu. 

Kamen temeljac položili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić, rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić. 

''Današnja svečanost polaganja kamena temeljca je veliki i jedan od značajnih događaja u kratkoj, ali izuzetno uspješnoj povijesti Farmaceutskog fakulteta. Presretni smo jer danas ne samo da postavljamo temelj za zgradu, mi postavljamo i temelj za bolju budućnost, napredak, nadu za brojne buduće generacije kao i temelje farmaceutske znanosti na ovim područjima'', kazala je tom prigodom dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić. 

Podsjetila je kako je Farmaceutski fakultet u Mostaru osnovan 2011. godine te kako je do sada izveo tri generacije magistara farmacije koji su se nakon studija uspješno zaposlili. 

''Iako smo najmlađa sastavnica Sveučilišta u Mostaru, bez vlastitih prostora nastojali smo osigurati uvjete koji zadovoljavaju sve kriterije sustava visokog obrazovanja te smo postali prepoznatljiva visokoškolska ustanova'', kazala je dekanica Tomić te zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli i koji će i dalje pomagati Farmaceutski fakultet. 

Rektor mostarskog sveučilišta Tomić kazao je kako činom polaganja kamena temeljca Sveučilište u Mostaru ulazi u drugu fazu, fazu izgradnje infrastrukture. 

''Neka i ovaj današnji čin bude poticaj Sveučilištu da svakim danom bude bolje, ne samo u infrastrukturnom smislu, nego i nastavnom i svim onim segmentima koje smo definirali u našoj strategiji'', kazao je u svom obraćanju rektor Tomić. 

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić istaknuo je kako će izgradnjom zgrade Farmaceutskog fakulteta biti zaokružen projekt članica biomedicine SKB-a Mostar koje uz Farmaceutski fakultet čine Medicinski i Fakultet zdravstvenih studija. 

''Za oko godinu dana ovdje ćemo imati zgradu u kojoj će naši studenti učiti i sve vas pozivam da dođete na otvaranje'', kazao je Kvesić. 

Čestitavši i zahvalivši svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje zgrade Farmaceutskog fakulteta, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom je obraćanju naglasio kako se od danas kreće u veliki projekt transformiranja odnosa na Sveučilištu i uopće kada je u pitanju zdravstvo i SKB Mostar. 

''Naše sveučilište i naša bolnica osnova su našega razvoja, a biomedicina je posebno mjesto bez kojeg bolnica ne bi mogla funkcionirati'', kazao je Čović, obećavši daljnju pomoć kada je u pitanju razvoj Farmaceutskog fakulteta. 

Svečanosti polaganja kamena temeljca nazočili su brojni predstavnici političkog, društvenog, gospodarskog i vjerskog života, među kojima federalna ministrica financija Ljerka Milićević, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Foto: Bljesak.info / Novi objekt Farmaceutskog fakulteta bit će u krugu SKB Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close