Da se zna ..

Policajci dobili priručnik o tome kako postupati sa uhićenicima

U prostorijama Policijske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova u Sarajevu održana je promocija ''Priručnika o radu sa osobama zadržanim u prostorijama za zadržavanje''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 02. 2020. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Policijske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova u Sarajevu održana je promocija ''Priručnika o radu sa osobama zadržanim u prostorijama za zadržavanje'', u čijoj izradi su sudjelovali predstavnici ICITAP-a, Policijske akademije, tužiteljstva i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova.

Svečanoj promociji su prisustvovali Wiliam C. Kuehl, ICITAP-ataše za BiH, predstavnici drugih međunarodnih organizacija, federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, direktor Policijske akademije Damir Vejo, rukovoditelji policijskih agencija u Federaciji BiH i predstavnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara je zahvalio Wiliamu Kuehlu na podršci u izradi ovog priručnika, dosadašnjoj uspješnoj suradnji i realizaciji obuka iz oblasti sigurnosti.

Također, zahvalio je svima koji su doprinijeli izradi ovog priručnika, a posebno je pohvalio suradnju Policijske akademije s predstavnicima tužiteljstva i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova.

Wiliam C. Kuehl je iskazao zadovoljstvo i zahvalnost Policijskoj akademiji i svim drugim policijskim agencijama koje su dale doprinos u izradi ovog priručnika.

Izrazio je nadu da će ovaj priručnik služiti svim policijskim službenicima u radu s osobama lišenim slobode.

Direktor Policijske akademije Damir Vejo je istaknu značaj Priručnika, koji će služiti policijskim službenicima u obavljanju svakodnevnih poslova, imajući u vidu značaj europskih i međunarodnih standarda u radu policije.

Bosna i Hercegovina je potpisnica UN-ove Konvencije protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i postupaka, te je bilo neophodno propisati jedinstvena pravila postupanja policijskih službenika sa osobama lišenim slobode, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close