Melika Lošić

Podržite jedinu predstavnicu BiH na prestižnim natjecanjima

Melika ima ponovo priliku biti jedina predstavnica Bosne i Hercegovine na natjecanju u Yale univerzitetu. Trenutno je u potrazi za sredstvima, vremena je malo.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 11. 2018. u 14:48 Bljesak.info
Intervju s Melikom Lošić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Meliku Lošić ste sigurno već imali prilike čuti. Ona je maturantica srednje škole u Sarajevu, dolazi iz Zenice. Nakon niza uspjeha na međunarodnim natjecanjima, ona se već priprema za sljedeće.

''Prvo natjecanje na kojem sam bila je globalna runda World Scholars Cup, koje je održano u Barceloni u srpnju ove godine. Tu sam osvojila tri zlatne i dvije srebrene medalje'', što je Meliki osiguralo plasman nanatjecanje pod organizacijom Yale univerziteta u Americi.

Nedavno se vratila iz Južne Amerike, sa najprestižnije nacionalne olimpijade „Mostratec“.

''To je zapravo svjetska olimpijada u kojoj mladi predstavljaju projekte iz znanosti i tehnologije, odnosno svoje inovacije. Moj projekt je bio primjena aktivne i pasivne infracrvene termografije za detekciju oštećenja i imperfekcija u cijevima. Pokušala sam naći alternativni način za detekciju oštećenja na cijevima jer je to dosta veliki problem, a moja metoda ima dosta prednosti u odnosnu na sadašnji sistem.“

Kako navodi, u Zenici često imaju problem sa grijanjem i cijevima, što je motiviralo da počne raditi na ovoj vrsti projekta. Melikin projekt je zauzeo drugo mjesto, što je čini mnogo sretnom. Kako kaže ovo je uspjeh i za našu državu, a i za nju osobno, piše Školski kanal.

Melika ima ponovo priliku biti jedina predstavnica Bosne i Hercegovine na natjecanju u Yale univerzitetu. Trenutno je u potrazi za sredstvima, vremena je malo. Podržimo mladu i ambicioznu srednjoškolku da sebe i našu državu još jednom ponosno predstavi na prestižnom takmičenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close