Prvi školski dan

Područna škola Čitluk dobila ''novo krilo''

Svečano otvoreno novo krilo područne škole Čitluk
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 09. 2021. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nazočnosti učenika, njihovih nastavnika, predstavnika Općine Posušje, MZ Čitluk i mještana, jutros je svečano otvoreno novo krilo područne škole.

U sklopu njega su sagrađene učionice, zbornica, sanitarni čvorovi i zajedničke prostorije koje je blagoslovio fra Jozo Hrkać, priopćeno je iz Općine Posušje.

Kako je ovom prigodom kazao ravnatelj središnje posuške Osnovne škole Zvonimir Širić, a u čijem sklopu djeluje ova područna škola, prostori su opremljeni suvremenom opremom, čime će se i izvođenje nastave podići na jednu višu razinu. Izrazio je i zadovoljstvo što će od sada učenici, njih 43 u 4 razredna odjela, nastavu pohađati u jednoj smjeni. Inače, u područnoj školi Čitluk, zbog skučenih prostora i velikog broja djece, proteklih godina nastava je bila organizirana u dvije smjene, kao iznimka među područnim školama. Ovom prilikom ravnatelj Širić je još naglasio kako je realizacija ovakvih projekata, odnosno ulaganja u djecu, zapravo ulaganje u našu budućnost.

Načelnik Ante Begić, koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, također nazočio današnjem svečanom otvaranju, rekao je kako briga o obrazovanju spada među prioritete lokalne uprave te kako se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka učenika i izvođenja nastave.

Foto: Općina Posušje  

''Kad je riječ o područnoj školi Čitluk, izuzetno sam zadovoljan da smo današnjim otvaranjem riješili višegodišnji, pa usudio bih se reći i višedesetljetni izazov rada u dvije smjene te problem s prostorijama koje su građene za neke druge standarde održavanja nastave u nekim prošlim vremenima. Vjerujem kako smo današnjim danom sve ove izazove prebrodili te kako će boravak učenika i njihovih nastavnika u novom prostoru biti ugodniji i još produktivniji. Na ovome naravno nećemo stati, pred nama je još jedan prioritet, a to je završetak nove zgrade osnovne škole u Posušju, na kom se intenzivno radi. Želio bih i ovom prigodom zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realiziranju ovog projekta, a posebno mjesnoj zajednici Čitluk, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, Županiji Zapadnohercegovačkoj i ostalim pojedincima i ostalim našim partnerima koji nam na projektima ove vrste pružaju veliku potporu''.
 
Foto: Općina Posušje  

Današnjim otvaranjem, ujedno je započeo prvi školski dan za učenike ove područne škole.

''Posebno iznenađenje na klupama dočekalo je učenike prvog razreda. Naime Općina Posušje je i njima, kao prethodno i ostalim prvašićima s područja naše općine, osigurala besplatne bilježnice i školski pribor, čime će se roditeljima bar malo olakšati pripreme i opremanje djeteta za školu'', naveli su u priopćenju iz općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close