Školska 2019./20.

Ovo su deficitarna zanimanja u mostarskim školama

Tu su još zanimanja grafičkog tehničara dizajnera, grafičkog tehničara, automehatroničara, tehničara za elektroenergetiku, elektrotehničara...
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 10. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar objavio je popis deficitarnih zanimanja za koje se obrazuju učenici u srednjim školama na području grada u školskoj 2019./20. godini.

Kako se navodi u devetom broju ovogodišnjeg Službenog glasnika, to su sljedeća zanimanja: elektrotehničar informacijskih tehnologija, elektrotehničar računarske tehnike i automatike, elektrotehničar energetike obnovljivih izvora energije, elektromonter mreža postrojenja, tehničar telekomunikacija, elektroinstalater, elektromehaničar te hotelsko-turistički tehničar, konobar, kuhar i nutricionist.

Iz građevinske struke, zanimanja su: građevinski-informatički tehničar, tehničar-dizajner interijera, keramičar-teracer, arhitektonski tehničar, građevinski tehničar, tehničar geodezije i informatike, računalni tehničar u graditeljstvu, dizajner unutarnje arhitektura, keramičar-oblagač, monter suhe gradnje.

Nadalje, strojarski tehničar za računalno konstruiranje, strojarski tehničar-programer na CNC strojevima, tehničar za mehatroniku, tehničar za robotiku, tehničar cestovnog prometa, operater na CNC strojevima.

Automehaničar, instalater, vozač motornih vozila, rukovoditelj građevinskih i pretovarnih strojeva, tehničar cestovnog prometa, tehničar PT prometa, tehničar za komunikacijske tehnologije, tehničar za logistiku i špediciju, zrakoplovni prometnik, računalni operater u prometu, tehničar za sigurnost cestovnog prometa, računalni tehničar – CNC programer, web dizajner, instalater grijanja, klima uređaja i vode, navodi se u popisu Grada.

Tu su još zanimanja grafičkog tehničara dizajnera, grafičkog tehničara, automehatroničara, tehničara za elektroenergetiku, elektrotehničara, tehničara za računalstvo, elektrotehničara/elektroničara, slikarskog dizajnera, grafičkog dizajnera, kiparskog dizajnera, industrijskog i reklamnog dizajnera, dizajnera tekstila i odjeće.

U usporedbi sa planom upisa u srednje škole, kojeg je odobrilo županijsko ministarstvo obrazovanja, zanimanja koje Grad nije naveo kao deficitarna su ona iz oblasti ekonomije, medicine/zdravstva, poljoprivrede, glazbe i vjere.

Kopirati
Drag cursor here to close