Oprema za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja

''Koncept kroz koji mali genijalci mogu doći do izražaja''

Opremu je donirala Japanska agencija za međunarodnu suradnju, u sklopu projekta "Izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini".
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadamo se da će ovaj modernizirani nastavni plan i program za tjelesni i zdravstveni odgoj biti od velikog uspjeha i da će naći svoj put ne samo ovdje u gradu Mostaru nego i šire'', rekao je šef JICA Ureda u Beogradu Hideya Kobayashi na prezentaciji opreme za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Četvrtoj osnovnoj školi u Mostaru.

Opremu je donirala Japanska agencija za međunarodnu suradnju, u sklopu projekta "Izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini".

''Kroz ovaj novi modernizirani program fokus neće biti samo na tjelesnom elementu nego dolazi do revitalizacije znanstvene, ali i socijalne komponente'', rekao je Kobayashi.

Županijski ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović naglasio je kako će ukupna investicija iznositi oko 350 do 400 tisuća KM za opremu u svim školama HNŽ-a.

Foto: Bljesak.info / Uručenje donacije u IV osnovnoj školi

''Ovaj tjedan imamo priliku u četiri osnovne škole instalirati novu opremu, a do kraja godine očekujemo da će u svim mostarskim osnovnim školama biti instaliran novi program. Ukoliko program uspije, plan ga je uvesti i u srednje škole'', rekao je Hadžović.

Pomoćnik ministra Sudo Marić istaknuo je da je sama bit ovog nastavnog plana i programa fokus na djetetu i koncept kooperativnog učenja. Marić je objasnio da je to koncept kroz koji djeca nude, traže i propituju rješenja, a sam okvir i ideje im daje nastavnik. Marić je najavio da će se nastavni program ocijeniti na kraju godine.

''Ovo je koncept kroz koji mali genijalci mogu doći do izražaja'', rekao je.

Direktorica Četvrte osnovne škole Seada Kuštrić izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost suradnicima na projektu koji je škola dugo iščekivala.

Foto: Bljesak.info / Uručenje donacije u IV osnovnoj školi

''Ovaj japanski sistem kod djece razvija principe odgoja koji je izuzetno važan za razvijanje daljeg morala i različitih životnih vještina'', kazala je Kuštrić te naglasila da su djeca i roditelji izuzetno dobro prihvatili ovaj program iz razloga što su već u okvirima njega bili na raznim aktivnostima.

''Ovaj nastavni program govori i puno o načinu ishrane, pa djeca educiraju i sebe i roditelje'', zaključila je Kuštrić.

Kopirati
Drag cursor here to close