unITed

Otvorene prijave za sedmu MS Community BiH konferenciju

Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizira MS Community BiH, neprofitno udruženje s ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bihaću
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 08. 2018. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Otvorene su prijave za sudjelovanje na sedmoj MS Community BiH konferenciji, koja će biti održana 14. rujna u Sarajevu pod sloganom //unITed, priopćili su organizatori.

Sudjelovanje je i ove godine besplatno, a organizatori pozivaju da se sudionici, zbog ograničenog broja mjesta, prijave čim prije putem web stranice

Ove godine je za konferenciju pripremljen niz predavanja o cloud infrastrukturi, razvoju i testiranju softvera, umjetnoj inteligenciji te Internet of Things (IoT). Stručnjaci informacionih tehnologija moći će da saznaju posljednje vijesti iz ovih i drugih područja, navedeno je u priopćenju.

Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizira MS Community BiH, neprofitno udruženje s ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Na ovogodišnjoj konferenciji, uz istaknute IT stručnjake iz Bosne i Hercegovine i šire regije, u ulozi predavača će se prvi put obratiti i Donovan Brown koji radi kao Principal DevOps Manager u Microsoftu, a govorit će o iskustvima Microsoft u unapređenju procesa razvoja softvera.

Na konferenciji će također biti riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno o temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things itd.

Partneri konferencije će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja.

Konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, kao i medijski partneri Business Magazine, magazin InStore, Poslovne novine, portali Bljesak.info, Media-marketing.com, Studomat.ba, Info.ba, Hayat.ba, Racunalo.com, Ekskluziva.ba,  Profitiraj.ba, Source.ba, te mediji članice TNT grupacije.

Kopirati
Drag cursor here to close