Okrugli stol

Ostanak mladih u BiH - problem politike ili radne navike?

Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 05. 2018. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najveći problem mladih ovdje je što nemaju radnu naviku'', rekao je između ostalog mladi mostarski poduzetnik, osnivač Online student servisa, Kristijan Marić na okruglom stolu pod nazivom "Ostanak mladih u BiH".

Naime, Udruga bosanskih studenata Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Studentskim zborom organizirala je ovaj okrugli stol, koji se danas održao u amfiteatru "Vjekoslav Klaić" na Filozofskom fakultetu.

O zadanoj temi govorili su: Kristian Marić, Mario Mikulić, Marija Ćeškić, Ivo Čarapina i Bruno Bokšić.

Mlada zastupnica Zapadnohercegovačke Županije Marija Češkić osvrnula se na današnje probleme.

"Mislim da se mladi prvenstveno trebaju prilagoditi tržištu, ali nije lako jer mladi gledaju neke stvari na terenu i kako drugi mladi dolaze lakše do određenog posla zbog načina na koji ne želim danas i ovdje spominjati", kazala je Marija i dodala kako je situacija dodatno teška jer je tržište preuzela tehnologija te smatra kako se mladi moraju prilagoditi tržištu jer se sve prebrzo mijenja.

Foto: Bljesak.info / Marija Ćeškić, zastupnica u Skupštini ZHŽ

Mladi mostarski poduzetnik, osnivač Online student servisa, Kristijan Marić kazao je da mladi imaju problema s radnom navikom.

"Najveći problem mladih ovdje je što nemaju radnu naviku. Svi žele raditi neke uredske poslove, menadžment i slično. Nitko ne želi raditi posao čistača. Ono što mi trebamo  uraditi, je da mladima u srednjim školama i na fakultetima damo priliku da steknu radnu naviku. Ako želimo napredovati moramo stvoriti radnu naviku. Moramo mlade educirati. Ne samo teorijski, već se mora imati i praktičko iskustvo", kazao je mladi poduzetnik.

Foto: Bljesak.info / Kristijan Marić, mladi poduzetnik iz Mostara

Mlada političarka Marija, svoju izjavu za medije zaključila je s tim da politiku treba okrenuti prema mladima.

"Politiku treba okrenuti prema mladima, prema mladim obiteljima, prema mogućnostima lakše kupovine stanova... Mi moramo samo gledati što rade bolji od nas i prenijeti to ovdje, da bi zadržali mlade", kazala je zastupnica u ZHŽ-u Marija Ćeškić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close