Radionica u Mostaru

Osobe s invaliditetom u HNŽ još uvijek 'na čekanju'

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 'Zajedno smo jači', uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, organizirala je radionicu na temu 'Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 10. 2019. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cilj radionice je formiranje i funkcioniranje mehanizama koordinacije između javnog i nevladinog sektora s ciljem postizanja dogovora, mijenjanja eventualnog prijedloga nacrta lokalnog plana akcije koji treću godinu zaredom čeka na konačno usvajanje'', rekla je to Lejla Lelić, predsjednica Koalicije OOSI u HNŽ, uoči radionice koja se održava u utorak 8. listopada u Mostaru.

Naime, Koalicija organizacija osoba s invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 'Zajedno smo jači', uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, organizirala je radionicu na temu 'Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti.

Istaknuto je kako žele razmijeniti iskustva o pravima i položaju osoba sa invaliditetom, unaprijediti suradnju svih relevantnih aktera, te identificirati prepreke za usvajanje nacrta lokalnog akcionog plana i drugih popratnih dokumenata od značaja za osobe sa invaliditetom.

Na radionici su sudjelovali predstavnici relevantnih ministarstava, zavoda, javnih institucija, Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH i županijske koalicije osoba s invaliditetom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close