Gradimo odgovorno društvo

Osnovnoškolci učili o reciklaži

Osnovnoškolci su sudjelovali na radionici na kojoj su im ''mentori'' srednjoškolci prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 03. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Narodne knjižnice HNŽ Mostar učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara, u pratnji profesorice Elvire Gagro, priredili su radionicu ''Reciklirajmo e-otpad – gradimo odgovorno društvo''.

Radionicu su pripremili za učenike petog razreda Osnovne škole Cim i učiteljicu Arijanu Kordić. Osnovnoškolci su sudjelovali na radionici na kojoj su im ''mentori'' srednjoškolci prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te s njome izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala. Učenicima je bila pokazana prezentacija te su također izrađivali plakat i imali su se priliku likovno izraziti.

Cilj ove radionice je bio podizanje svijesti o recikliranju e-otpada te motiviranje učenika i njihovih učitelja za postavljanje reciklažnih dvorišta u sve škole u našoj županiji. 

Inače, u Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar u tijeku su brojne edukativne radionice kodiranja i digitalno stvaranja, Tečaj crtanja i dizajna te  informatičke i radionice engleskog jezika.

U razdoblju od 1. do 5. travnja , u povodu Međunarodnog dana dječje knjige koji se održava 2. travnja, planiramo organizirati "Tjedan Andersena", radionice posvećene Hansu Christianu Andersenu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close