Tko govori istinu?

Škola u Stocu: Majka učenice nas je vrijeđala i prijetila nam

''Svim relevantnim institucijama dajemo na uvid pravilnike o bodovanju i ocjenjivanju učenika koje koristimo i po kojima je i ovaj izbor izvršen'', poručili su.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 05. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva osnovna škola Stolac dematirala je još jednom sve navode gospođe Mersihe Kapidžić i njene maloljetne kćerke Elise Gafić, koja se pismom obratila javnosti kako će se ispisati iz te škole zbog upućenih prijetnji i nemogućnosti postanka učenicom generacije.

Ona tvrdi kako je odluka o odabiru najboljeg učenika namještena te da su joj prijetili. 

Uvrede, prijetnje, diskriminacija

Škola u priopćenju koje potpisuje direktor Adem Haračić osuđuje optužbe na račun Nastavničkog vijeća, vrijeđanje i maltretiranje pojedinih nastavnika, kao i omalovažavanje učenika koji je izabran za Učenika generacije, a što spada u elemente cyber maltretiranja.

Dematirali su i sve izjave učenice Elise Gafić i njene majke u kojima navode da su im upućene bilo kakve prijetnje.

''Nakon što je učenici i njenoj majci bio omogućen uvid u način bodovanja i dokumentacija na osnovu kojih je sastavljena rang lista, Komisija i prisutni nastavnici su bili izloženi najgnusnijim uvredama, prijetnjama i diskreditovanju po svakom osnovu od gospođe Kapidžić'', poručuje se u priopćenju.

Istaknuto je kako nastavnici koji su ''bili predmet vrijeđanja iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i zavidne rezultate, čiji učenici , učenici generacije, nastavlljaju istim stopama u srednjim školama i na fakultetima.''

''Svim relevantnim institucijama dajemo na uvid pravilnike o bodovanju i ocjenjivanju učenika koje koristimo i po kojima je i ovaj izbor izvršen.
Iskreno nam je žao što po prvi put moramo ovako djelovati, ali ćemo poduzeti sve radnje utemeljene u Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ kako bismo zaštitili svu djecu i njihova prava'', poručeno je. 

Rastavljeni roditelji

Podsjetimo, Bljesak.info je pisao o djevojčici koja tvrdi da je diskriminirana u školi zbog rastavljenih roditelja. 

''Radi se rodbinskim vezama i vezicama. Zato jer mama od učenika radi u školi. Imali smo uvid u dokumentaciju od učenika generacije gdje ima par spornih diploma, za koje meni uopće nije uopće spomenuto nikakvo natjecanje niti kampovi'', stoji u pismu učenice.

Kazala je kako piše molbu za ispis iz stolačke škole kao i da će tražiti dodatna testiranja, a navela je i kako su joj bile upućene prijetlje od strane škole.

''Primila sam prijetnje od direktora škole Adema Haračića kako će mi se smanjiti vladanje ako išta poduzmem, također sam zaprimila prijetnju majke učenika generacije, a i moja mama je. Prijetnje od ove žene su upućene: 'Stisni petlju i samo nešto pokušaj!'. Prijetnja upućena mojoj samohranoj majci: 'Vidjet ćeš kako imam moćnog muža, za kojeg znamo da je policajac!''', napisala je učenica. 

Kopirati
Drag cursor here to close