50. rođendan

Osnovna škola Kočerin proslavila pola stoljeća djelovanja

Prosvjetni djelatnici su zajedno s učenicima priredili bogat program.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 05. 2018. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom priredbom, održanoj u maloj školskoj dvorani, Osnovna škola Kočerin proslavila je jubilarni 50. rođendan.

Prosvjetni djelatnici su zajedno s učenicima priredili bogat program koji se sastojao od glazbenog dijela, recitiranja pjesničkih djela, igrokaza i dodjela prigodnih nagrada.

Na početku programa nazočne su pozdravili ravnatelj OŠ Kočerin Željko Slišković koji se zahvalio svim prosvjetnim djelatnicima koji su ostavili dio sebi u ovoj školi te se zahvalio na potpori Gradu Širokom Brijegu. Istaknuo je da je u proteklih nekoliko godina u ovu zgradu te u zgrade područnih škola ukupno uloženo oko 400.000 KM što je većinski financirano od strane UNDP-a dok je određena sredstva dao i Grad.

Nakon njega pozdravne riječi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić koji je u svom govoru istaknuo da je profesorska i nastavnička profesija podcijenjena te da upravo njima treba biti zahvalan što uče i odgajaju brojnu djecu te kazao da oni moraju djeci ''puniti glavu'' znanjem i optimizmom. 

Na koncu se u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke obratila Ana Ćavar.

Podsjećamo, u srijedu je svoj dan proslavila Osnovna škola Biograci, u prošli petak Druga osnovna škola Široki Brijeg, a u petak, 11. svibnja, i Prva osnovna škola Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close