Sovići Grude

Ispred škole postavljeno parking stajalište za bicikle

Na inicijativu Osnovne škole fra Stipana Vrljića, proteklog je tjedna postavljeno parking stajalište za bicikle
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 11. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Osnovne škole fra Stipana Vrljića, proteklog je tjedna postavljeno parking stajalište za bicikle, kako bi se potaknulo korištenjem prijevoznih sredstava koja manje zagađuju okoliš. U sklopu ove inicijative održana je i radionica s djecom.

''Inovativnost te poticaj svijesti kod mladih su ključni za pomake koji se od društva očekuju u sadašnjosti i budućnosti, kako bi očuvali prirodu za normalan i zdrav život svakog pojedinca. Kroz projekt je planirano poticanje mjesečnih Inicijativa kroz godinu u lokalnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na terenu'', priopćili su iz ove obrazovne ustanove.

Pozvali su sve građane, da ukoliko imaju prijedlog neke Inicijative u njihovoj zajednici, a potrebna im je potpora, se obrate na mail Udruge EKO ZH [email protected].

U sklopu projekta ''Misli o prirodi'', koji financira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), formirani su Eko HUB-ovi na području Bosne i Hercegovine.

Udruga za razvoj kulturu i okoliš EKO ZH je kao koordinator nositelj Eko HUB-a Široki Brijeg, na području Županije Zapadno-hercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close