Na Ekonomskom fakultetu

Osnove računovodstva predstavljene u Mostaru

Na kraju promocije skupu su se obratile autorice knjige koje su predstavile svoj put u pisanju ove knjige te zahvalile iskreno svima onima koji su im na tome putu pomogli
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 03. 2018. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnove računovodstva naziv je knjige koja je predstavljena u petak 16.3.2018. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Knjigu su napisale autorica izv.prof.dr.sc. Josipa Grbavac, profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i doc.dr.sc. Mirjana Hladika, profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Pred brojnim gostima knjigu su promovirali prof.dr.sc. Danimir Gulin, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; prof.dr.sc. Lajoš Žager, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv.prof.dr.sc. Igor Živko, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, navodi se na stranicama Ekonomskog fakulteta.



Promociju je otvorio domaćin, izv.prof.dr.sc. Igor Živko, prodekan na Ekonomkom fakultetu u Mostaru, uz čestitke autoricama istaknuo je činjenicu da knjiga Osnove računovodsva predstavlja značajan doprinos razvoju računovodstvene struke u Bosni i Hercegovini, ali i u Republici Hrvatskoj te je plod suradnje djelatnika dva fakulteta što joj daje poseban značaj.

Drugi promotor bio je prof.dr.sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. On je kazao da je ova knjiga pokazatelj dugogodišnje suradnje Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostar. Pored toga, prof. Žager prikazao je i samu strukturu knjige te značaj knjige za razvoj računovodstvene profesije i prakse u obje zemlje.

Treći promotor, prof.dr.sc. Danimir Gulin, naglasio je značaj i plodove suradnje dva fakulteta te posebno istakao interkatedarski skup računovođa koji organizira Ekonomski fakultet u Mostaru svake godine i čiji plod je ova knjiga. Pored toga istakao je i životni i profesionalni put autorica te pokazao kako je nastajala i razvijala se njihova suradnja.

Izdavač knjiga Osnove računovodstva je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, recenzenti knjige su prof.dr.sc. Danimir Gulin, prof.dr.sc. Lajoš Žager i izv.prof.dr.sc. Igor Živko, lektor i korektor knjige je Arijana Laura.

Na kraju promocije skupu su se obratile autorice knjige koje su predstavile svoj put u pisanju ove knjige te zahvalile iskreno svima onima koji su im na tome putu pomogli, na poseban način svojim obiteljima, kolegama, matičnim Fakultetima te svima onima koji su doprinijeli njenom izlasku.

Kopirati
Drag cursor here to close