Za svako dijete, jednake šanse

Osigurati da djeca sa poteškoćama ostvare svoje mogućnosti

Cilj je razmijeniti informacije, te razmotriti i dogovoriti zajedničke strategije za promociju prava djece sa poteškoćama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 04. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNICEF i Delegacija Europske unije u BiH, u suradnji s Informativnim centrom za osobe sa invaliditetom "Lotos" Tuzla i World Vision International u Bosni i Hercegovini, organizirat će u srijedu u Sarajevu zajednički događaj "Za svako dijete, jednake šanse".

Cilj je razmijeniti informacije, te razmotriti i dogovoriti zajedničke strategije za promociju prava djece sa poteškoćama. Poseban fokus će biti usmjeren na tri tematske oblasti: unapređenje koordinacije i usmjeravanje zajedničkih napora svih partnera koji rade za i s djecom sa teškoćama u razvoju za zagovaranje o pravima djece; povećanje pristupa i kvaliteta inkluzivnih usluga (rani rast i razvoj djece, inkluzivno obrazovanje, socijalna zaštita); te unapređenje zaštite djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Sastanak će obuhvatiti panel diskusije sa ekspertima, te prezentacije zasnovane na nalazima nekoliko nedavnih istraživanja o situaciji djece sa teškoćama u razvoju, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close