Spasiti prstiće od opasnog klika

OŠ Mujaga Komadina: Učenici učili o sigurnosti na internetu

Mališani učili kako spasiti prstiće od opasnog klika
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 04. 2019. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu roditelja i učiteljice trećeg razreda Osnovne škole „Mujaga Komadina“ u Mostaru, Centar za tehničku kulturu Mostar danas je održao predavanje djeci na temu „Sigurnost djece na internetu“.

Sve što nas zanima vrlo lako i brzo možemo saznati zahvaljujući internetu. Upravo takva protočnost informacija ima svoje negtivne strane, navedeno je u priopćenju iz Centra za tehničku kultuu (CTK).

Često je teško razlučiti je li sadržaj istinit ili lažan, a ovakva vrsta promišljanja je posebno teška djeci. Iz tog razloga potrebna je pratnja odraslih kako bi razvili kritičko mišljenje i svjesno koristili medije.

Osnovni problem je što često i roditelji nisu dovoljno upoznati sa društvenim mrežama te iz toga razloga nisu u mogućnosti pripremiti djecu za online svijet.

U Centru za tehničku kulturu već dugi niz godina u sklopu radionica Informatike-programiranja, djecu se kroz igrice, na kreativan i maštovit način uvodi u svijet programiranja i uči o dijelovima računala, te o sigurnosti na internetu.

Prepoznavši kvalitetan rad nastavnika Informatike, te kako su djeca, polaznici radionice Informatike u Centru za tehničku kulturu Mostar, savršeno usvojila znanje o sigurnosti na internetu, dogovorena je edukacija djece na ovu temu u jednom odjeljenju osnovne škole u Mostaru.

Djeca su aktivno sudjelovala na predavanju postavljajući pitanja te dijeljenjem svojih iskustava sa interneta.

Naučili su, a na kraju i ponovili u glas, što sve ne smiju otkrivati na internetu nepoznatim osobama, kako im „bolest“-virus može poharati računalo/mobitel i još pregršt opreznih stvari koje će spasiti njihove prstiće od opasnog klika, priopćeno je iz CTK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close