Rektorski zbor BIH

Organizacija nastave za studente u skladu s epidemiološkim preporukama

Razmatrana je mogućnost održavanja ispitnih rokova, diplomskih i završnih radova
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 04. 2020. u 10:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva javna sveučilišta i univerziteti uspješno su odgovorili na pandemiju uzrokovanu koronavirusom te su u kratkom roku uspješno organizirali nastavu na daljinu, jedan je od zaključaka online sjednice Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine, koja je održana u ponedjeljak pod predsjedanjem rektora Univerziteta u Bihaću prof. dr. Fadila Islamovića.

Kao problem i izazov kod svih sveučilišta i univerziteta navedena je organizacija kliničke i praktične nastave te je zaključeno kako će se održavanje prolongirati te u skladu s epidemiološkim preporukama organizirati kada to bude moguće, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Razmatrana je mogućnost održavanja ispitnih rokova, diplomskih i završnih radova te su rektori podijelili iskustva, razmišljanja i savjete kako bi pomogli jedni drugima u prevladavanju krize s ishodima najpogodnijima za studente.

Rektori javnih sveučilišta i univerziteta pokazali su jedinstvo i zajednički pristup svim izazovima koje nose ova teška vremena te time pokazali snagu javnog visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini gdje se konsenzusom mogu napraviti veliki iskoraci, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close