Prijatelj djece

Besplatan prijevoz za sve učenike u Posušju

Posušje je jedna od rijetkih općina u BiH koja bilježi porast broja učenika u prvim razredima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 09. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza đaka u općini Posušje, rukovodstvo općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon održanog Kolegija u ponedjeljak u uredu načelnika, uputiti Općinskom vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika.

Načelnik Bago kazao je kako je općina saniranjem prijašnjih dugova prema prijevozniku i uvođenjem novih linija za učenike došla u situaciju da može omogućiti upotpunosti besplatan prijevoz od škola i nazad svim učenicima.

''Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave  pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim  školarcima'', kazao je načelnik Bago.

Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, te ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1400 đaka, a ukupno oko 2600 đaka u četiri osnovne i dvije srednje škole. Za školsku godinu 2018/2019 imala je povećan broj prvašića sa 181  na 220 i gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila  postojeću. 

Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju "Općine - prijatelja djece".

''Sretan početak nove školske godine'', poručili su iz Općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close