Najava

Digitalna transformacija obrazovanja V2: Prva online sveučilišna klauzura

''Digitalna transformacija obrazovanja'' panel je u kojem će uz SUMIT sudjelovati predstavnici Sveučilišnog računskog centra SRCE.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 05. 2020. u 11:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Digitalna transformacija obrazovanja V2'' naziv je šeste klauzure koja će se održati 21. svibnja u 12.00 sati u organizaciji Sveučilišta u Mostaru s partnerima SRCE, CarNET, HT Eronet te medijskim partnerom Večernjim listom.

Ovo je prva online klauzura Sveučilišta koja će se prenositi live streamom SUM TV-a te putem Radio televizije Herceg Bosne.

Poveznica za live stream će biti dostupna na web stranici Sveučilišta.

Pozdravna obraćanja će imati rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras te prof. dr. Dragan Primorac, hrvatski liječnik i znanstvenik.

Klauzura je podijeljena u tri radna panela koja će završiti panel raspravom. U prvom panelu dekani fakulteta će govoriti na koji način se nose s pandemijom korona virusa kada je u pitanju organizacija nastave i funkcioniranje fakulteta.

U panelu ''Digitalizacija osnovnih i srednjih škola'' svoja izlaganja će imati svi predstavnici institucija i organizacija koje sudjeluju u navedenom procesu digitalizacije osnovnih i srednjih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku za koju su prvi koraci planirani u rujnu. Na panelu će sudjelovati i dr.sc. Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a koja će govoriti o iskustvu digitalizacije u Republici Hrvatskoj.

''Digitalna transformacija obrazovanja'' panel je u kojem će uz SUMIT sudjelovati predstavnici Sveučilišnog računskog centra SRCE.

Klauzuru Sveučilište organizira u suradnji i s Koordinacijom ministara znanosti, obrazovanja, kulture i sporta županija u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku kao važnim partnerom u cijelom procesu.

Kopirati
Drag cursor here to close