Sveučilište u Mostaru

SUM u Orašju: Strateška pozicija Posavine unutar kreiranja novog Sveučilišta

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić je naglasio kako će Sveučilišni centar u Posavini objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, a s druge strane ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 04. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna smotra za Posavsku županiju Sveučilišta u Mostaru održana je u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju.

Održana je i sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru te su usvojene dvije povijesne odluke od kojih je jedna odluka o usvajanju izvješća Povjerenstva za provođenje postupka evaluacije studijskog programa sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog Studija medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu te odluka o osnivanju Sveučilišnog centra Posavina i Sveučilišnog centra Središnja Bosna.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić je naglasio kako će Sveučilišni centar u Posavini objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, a s druge strane ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište.

''Ovo još jedanput potvrđuje naše opredjeljenje o strateškoj poziciji Posavine unutar kreiranja novog Sveučilišta, Sveučilišta budućnosti kako smo ga mi nazvali.''

Učenici četvrtih razreda iz ove županije dobili su sve potrebne informacije o programima studija, uvjetima upisa, studiranja, nastavnom planu i programu.

Uoči sjednice Senata održani su sastanci s predstavnicima županijskih i općinskih vlasti, predsjednikom Vlade Posavske županije Marijanom Klaićem i načelnikom Općine Orašje Stankom Vincetićem koji su istaknuli nastavak podrške Sveučilištu te razgovarali o potrebama tržišta rada s naglaskom na Posavinu te otvaranju novih studijskih programa. Sastanku su osim menadžmenta nazočili dekani fakulteta koji imaju svoje studije u Orašju.

Na smotri su se učenicima završnih razreda srednjih škola, i svim zainteresiranim, predstavili: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Posjetom Posavini menadžment Sveučilišta u Mostaru nastavio je posjete i razgovore sa svim razinama vlasti u hrvatskim županijama u cilju što uspješnijeg procesa integracije budući da i predstavnici vlasti utječu na financijsku i društvenu integraciju Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close