Održane obuke za domaće knjižničare u okviru projekta INTERA TP-a

Uključene knjižnice su u prvoj fazi projekta na korištenje dobili po 20 mikroračunala, dok će nekima od njih u drugoj fazi biti donirani i 3D printeri.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 01. 2019. u 17:25 Bljesak.info
Kopirati

Kada je krajem 2018. godine INTERA Tehnološki Park postao partnerom Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba u okviru projekta „Digitalni građanin“, financiranog od strane Google-a, knjižnice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine su dobile priliku postati centrima digitalnih inovacija. 

Uključene knjižnice, čiji je pregled moguće vidjeti ovdje, kroz projekt će omogućiti svojim korisnicima upoznavanje s najnovijim tehnologijama poput mikroračunala - micro:bit i BOSON uradi sam kompleta. 

Sredinu proteklog tjedna, osim temperaturnih minusa, obilježile su i dvije obuke u okviru ovog projekta na kojima su knjižničari učili kako koristiti micro:bitove. 

U Gradskoj biblioteci Zenica u srijedu, 23.1.2019. godine i u Narodnoj knjižnici HNŽ/K u četvrtak, 24.1.2019. godine, predstavnici 20 domaćih knjižnica upoznali su se s mogućnostima koje pruža ova oprema te s načinima primjene stečenih znanja na stvaranju vlastitih kreativnih projekata s ciljem dodatnog obrazovanja svojih korisnika.

Uključene knjižnice su u prvoj fazi projekta na korištenje dobili po 20 mikroračunala, dok će nekima od njih u drugoj fazi biti donirani i 3D printeri. 

Zahvaljujući projektu „Digitalni građanin“ korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati