Šest timova

Održan trening potražnih timova s psima

Trening potražnih timova s psima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini održan je od 19. do 21. siječnja u Glamoču
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 01. 2018. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trening potražnih timova s psima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini održan je od 19. do 21. siječnja u Glamoču, priopćeno je u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Hercegbosanske županije (HBŽ).

Organizator ovoga događaja na prostoru etno sela "Nenadić" bila je Gorska služba spašavanja HBŽ-a, a na treningu je sudjelovalo ukupno  šest potražnih timova.

GSS HBŽ-a predstavljali su vodiči Ivan Bebek i Ivan Pašalić, te potražni pas Hipp. Voditelj treninga bio je instruktor za obuku potražnih pasa iz HGSS-a Mostar Damir Bilić.

Tijekom obuke obrađeni su elementi - usmjeravanje psa, puštanje psa u traženje bez naredbe (put), socijalizacija psa na nošenje brnjice te simulacija pretrage zona s uređajem 'Garmin astro'.

Istodobno, ovaj je vikend u Ljubuškom održan tečaj medicine gorskog spašavanja koji je sastavni dio obuke za zvanje gorskoga spašavatelja na kojemu je sudjelovalo pet članova GSS Hercegbosanske županije. Svi su uspješno položili ispit.

Kopirati
Drag cursor here to close