Osnaživanje mladih

Održan trening Mreže vijeća učenika HNŽ i ZHŽ

Mreža vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije (mreVUK HNŽ) je 09. i 10.11.2018. godine u Mostaru održala prvi trening za tekuću 2018./19. školsku godinu u sklopu projekta „Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih“.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 11. 2018. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Prvi trening Mreže vijeća učenika

Mreža vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije (mreVUK HNŽ) je 09. i 10.11.2018. godine u hotelu „Hana“ u Mostaru održala prvi trening za tekuću 2018./19. školsku godinu u sklopu projekta „Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih“.

Na treningu su sudjelovali predstavnici Vijeća učenika srednjih škola HNŽ i srednjih škola ZHŽ.

Prvi dan treninga predstavnici su razgovarali o svojim iskustvima i zajedno rješavali probleme koje su primjetili unutar svojih Vijeća učenika. Nakon igri upoznavanja, učenici su razradili dva projekta, ''Dan za nas“, projekt kojim će učenici srednjih škola upoznati profesore sa radom Vijeća učenika, i „Festival mladih aktivista“, projekt kojim će srednjoškolci pobliže predstaviti svoje škole osnovnoškolcima, te otkriti mnoge mlade talente.

Foto: PR / Prvi trening Mreže vijeća učenika

Osmišljen je godišnji plan i detaljno su razrađene aktivnosti koje će se obilježavati tijekom školske 2018./2019. godine. Pored novoosmišljenih projekata, to je uključivalo tradicionalne aktivnosti mreSVUBIH-a poput, Dana srednjoškolaca (17.11.), „Jedan slatkiš, jedno dijete“, i „Ostavi trag“.

U sklopu treninga, izabrano je novo rukovodstvo mreVUK HNŽ: Selma Turkić – predsjednica; Faris Čolić – prvi potpredsjednik; Vana Antonela Ćorić – druga potpredsjednica; Andrea Pažin – PR.

Izabrano je i novo rukovodstvo mreVUK ZHŽ: Gabriela Ćorić – predsjednica; Marta Majić – prva potpredsjednica; Luka Bebek – drugi potpredsjednik; Marija Bešlić – PR.

''Drago mi je što sam sudjelovala na seminaru i radujem se budućoj saradnji. Bilo je mnogo novih lica, i vjerujem da ćemo svojim idejama pozitivno utjecat na mlade'', izjavila je predsjednica mreVUK HNŽ Selma Turkić.

Kopirati
Drag cursor here to close