Slijede brucoši

Od srijede useljenje u Studentski centar Mostar

Putem natječaja za studente starijih studijskih godina, njih 260 useliti će u svoje studentske sobe.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 08. 2020. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti starijih studijskih godina koji su ostvarili pravo na smještaj i prehranu u Studentskom centru Mostar putem natječaja za akademsku 2020./21.godinu mogu useliti u svoje smještajne jedinice već od srijede 26. kolovoza.

Putem natječaja za studente starijih studijskih godina, njih 260 useliti će u svoje studentske sobe dok je natječaj za brucoše, odnosno studente prvih studijskih godina Sveučilišta u Mostaru otvoren od danas 24.8.2020. i trajati će do 15.rujna 2020. Putem ovog natječaja 120 brucoša ostvariti će pravo na smještaj i prehranu u Sc Mostar.

''Natječaj za brucoše kreće od danas, 24. kolovoza, studentima je omogućen i online način prijave a aplikacijski link mogu naći na našoj web stranici www.scm.ba/upisi kao i svu potrebnu. Od ove srijede kreće i useljenje za studente starijih studijskih godina, studentima će biti omogućene sve usluge centra uz strogo poštivanje epidemioloških mjera koje je centra propisao kako bi se zaštitili studenti i djelatnici centra'', kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra te dodala kako cijena stanarine za studente ostaje ista a ona je 159 KM mjesečno, a studentima su na raspolaganju smještaj, tri obroka dnevno, internetski i kablovski priključak, korištenje wiffi mreže u svim prostorijama centra, grijanje i topla voda 24 sata dnevno.

Studentski centar je već u mjesecu svibnju odnio niz epidemioloških mjera kako bi se zaštitili studenti koji borave u centru, a od ove akademske godine mjere su dodatno precizirane jer kako ističe Glibić, jako je važno poduzeti sve mjere pri useljenju velikog broja studenata koji narednih nekoliko tjedana stižu u grad Mostar.

U cilju održavanja potrebnih epidemioloških mjera i očuvanja zdravlja svih studenata i djelatnika centra, student je dužan poštovati slijedeće epidemiološke mjere:

• Student po dolasku u Centar-Stari paviljon (uz obavezno nošenje maske i rukavica) dužan je potpisati Izjavu o zdravstvenom stanju u cilju definiranja trenutnog zdravstvenog stanja te se uputiti u Sektor za smještaj kako bi regulirao svoj status.

• Studentu se po ulasku u Centar mjeri tjelesna temperatura a proceduru je dužan provesti djelatnik portirnice. Ukoliko je studentu povišena tjelesna temperatura ( više od 37.2 C ) portir je dužan pozvati Voditelja sektora za smještaj (063 447 342).

• Ukoliko student tijekom boravka u Centru osjeti neke od simptoma (povišena tjelesna temp., otežano disanje, malaksalost, ili bilo koji drugi simptom koji bi ukazivao na zarazu covida 19), student je dužan ostati u sobi te pozvati voditelj sektora za smještaj-Franju Filipović na kontakt 063 447 342.

• Ukoliko student koji se nalazi na smještaju izvan centra dobije simptome ili postane pozitivan na covid 19, dužan je bez odlaganja obavijestiti Centar o istom.

• Pružanje obroka u menzi vršiti će se u slijedećim terminima: doručak od 7.30-8.30 h, ručak od 12.00-14.00 h i večera od 17.30-19.30 h uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

• Zbog sigurnosti studenata i djelatnika Centra, sjeverni ulaz u Stari paviljon neće biti u funkciji te se obavještavaju studenti Novog paviljona da koriste glavni ulaz Starog paviljona.

• Obroci se pružaju na način da u menzi na kuhinjskoj liniji stoji samo jedan student a slijedeći može pristupiti tek kada se prethodni student udalji od linije za posluživanje.

• Stolovi u menzi nalaze se na udaljenosti od 2 i više metara a za stolom mogu sjediti maksimalno dva studenta pri udaljenosti od 2 m.

• Student je studentsku menzu dužan napustiti odmah po završetku obroka uz poštivanje distance od 2 metra.

• Korištenje čitaonica u oba paviljona vršiti će se na slijedeći način: za stolom može sjediti samo jedan student koji se ne smije nepotrebno zadržavati niti približavati drugim korisnicima unutar 2 m udaljenosti.

• Studentima se preporučuje zadržavanje u sobama bez nepotrebnih izlazaka, osim za potrebe fakultetskih obaveza te je zabranjeno zadržavanja na hodnicima i prostorijama Centra

• Strogo je zabranjeno okupljanje u sobama i zajedničkim prostorijama centra.

• Sve prostorije Centra (hodnici, restoran, uprava i uredi centra opremljeni su aparatima za dezinfekciju ruku) te se studenti mole da ih koriste pri svakom ulasku i izlasku iz prostorije.

• Studentima se preporučuje svakodnevno provjetravanje soba i odražavanje higijene soba

• Portirnica Centra koja radi 24 sata dnevno i vrši kontrolu izlaska i ulaska studenata te se mole studenti da poštuju sve navedene mjere.

 

Kopirati
Drag cursor here to close