Velika materijalna štete

Obustavljena nastava na fakultetima

Obustavljena nastava na banjalučkim fakultetima
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 12. 2017. u 16:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastava na svim fakultetima te Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci (UNIBL) obustavljena je danas zbog izvanredne situacije nastale zbog vremenskih nepogoda, koje su načinile veliku materijalnu štetu na studentskim paviljonima I, II i III Studentskog centra ''Nikola Tesla''.

Ovo je odlučeno na današnjoj izvanrednoj sjednici Proširenog kolegija UNIBL.

 Nastava je obustavljena do 22. prosinca 2017. Godine.

Odlučeno da će Univerzitet u Banja Luci u sljedećih sedam dana, u suradnji sa svim nadležnim institucijama poduzeti hitne mjere kako bi se riješili nastali problemi.

 Također, formiran je Stožer za koordinaciju u vanrednoj situaciji povodom vremenskih nepogoda. Zadatak Stožera je da poduzme sve neophodne mjere i koordinira rad sa svim nadležnim institucijama i organizacijskim jedinicama Univerziteta u Banja Luci kako bi se riješio smještaj i prijevoz studenata i kako bi se sanirale nastale štete na objektima Univerziteta u Banja Luci i studentskim paviljonima I, II i III.

Na izvanrednoj sjednici bili su prisutni i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, Zoran Babić, direktor JU Studentski centar „Nikola Tesla“, te predstavnici studentskih organizacija.

Vjetar koji je duhao odnio je krovove na spomenutim građevinama, te je kiša koja je prethodnu noć padala onemogućila normalno funkcioniranje i uopće boravak studenata u svojim sobama.

Trenutno prvi, drugi i treći paviljon nemaju struje, a situacija je posebno kritična u prvom i drugom paviljonu gdje je voda došla do prizemlja.

Kopirati
Drag cursor here to close