Upisi kreću!

Novi smjerovi: Neka Prometna škola bude tvoj izbor

Programi novih zanimanja su rezultat temeljite analize potrebe tržišta rada, mobilnosti ljudi, roba i usluga unutar suvremenog razvoja prometnog sektora
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 06. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sljedeći tjedan, točnije 24. i 25. lipnja počinju upisi u srednje škole HNŽ-a, a u novoj školskoj godini Srednja prometna škola upisuje stotinu učenika u četverogodišnje programe, dok broj učenika u trogodišnje učenike nije ograničen.

Uz  već postojeća četverogodišnja zanimanja: tehničar cestovnog prometa, tehničar poštansko-telekomunikacijskog prometa, zrakoplovni prometnik, tehničar za željeznički promet, tehničar za sigurnost cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju u ponudi su i dva nova atraktivna zanimanja: računalni operater u prometu i tehničar za komunikacijske tehnologije.

Programi novih zanimanja su rezultat temeljite analize potrebe tržišta rada, mobilnosti ljudi, roba i usluga unutar suvremenog razvoja prometnog sektora, priopćeno je iz škole.

Osim usklađenosti novih planova i programa sa suvremenim obrazovnim zahtjevima Uprava škole je intenzivirala suradnju s javnim i privatnim tvrtkama koje učenicima stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete za izvođenje praktične nastave, stručnog usavršavanja i primjene stečenih znanja te otvaraju široke mogućnosti zapošljavanja.

Treba naglasiti, navode, da je učenicima nakon završenog školovanja za ova zanimanja otvorena mogućnost daljnjeg školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Trogodišnja zanimanja su: vozač motornog vozila, automehaničar, dizaličar i rukovatelj građevinskim i pretovarnim strojevima. U ovim zanimanjima učenici se osposobljavaju za samostalan rad u usmjerenim područjima, obrtničkih poslova i usluga. Praktična nastava se izvodi u ovlaštenim i specijaliziranim autoservisima i poduzećima za prijevoz putnika i tereta, priopćeno je iz Prometne.

Informacije o upisu i zanimanjima mogu se pronaći na internetskoj stranici www.prometnaskola.ba ili saznati telefonski na broj 036 321 791.

Kopirati
Drag cursor here to close