Federalni stožer

Nove mjere: I roditelji će u škole ići online!

''Incidenca je najveća u Zapadno-hercegovačkoj županiji, Hercegbosanskoj te Hercegovačko-neretvanskoj", rekao je Musa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi s virusom korona, izdao nove preporuke školama u smislu da se nastavnička vijeća i roditeljski sastanci održavaju online.

Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez rekao je da nisu pretjerano mijenjali mjere, te da je dorađena jedna.

"Razgovarali smo oko škola. Dali smo preporuku da se u zbornicima, hodnicima smanji susret i održavanje nastavničkog vijeća, sastanaka s roditeljima jer to nosi veliki rizik. Predloženo da se održavaju online", izjavio je Čerkez na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Rekao je kako su zbog velikog broja upita roditelja čija su djeca u socijalnim ustanovama, kao i obitelji čiji su članovi u zatvorima, dali mogućnost posjete uz napomenu da te ustanove moraju napraviti svoj krizni plan i ispoštovati opće epidemiološke mjere.

Čerkez je ocijenio da predstoji razdoblje koje nosi veliki rizik zaraze Covidom-19.

"Ulazimo u razdoblje kada se ljudi vraćaju s godišnjih odmora, kada smo otvorili škole, kada ćemo otvoriti predstave. Gledali smo da to bude sa što manje rizika", rekao je Čerkez i dodao da se stanje u nekim kantonima izuzetno pogoršalo zbog nepoštovanja mjera i preporuka.

Video: U FBiH dosad potvrđeno 13.194 slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo 365 ljudi

Član Kriznog stožera Sanjin Musa rekao je da su u FBiH u posljednja 24 sata zabilježena 263 nova slučaja zaraze virusom korona, te da su u ovom entitetu trenutno zaražena 3.334 lica i incidenca je u porastu.

"U porastu je incidenca, nakon što imali povoljniji dio. Situacija je da imamo 66 slučajeva na 100.000 stanovnika. Incidenca je najveća u Zapadno-hercegovačkoj županijsi, Hercegbosanskoj te Hercegovačko-neretvanskoj", rekao je Musa.

Musa je naglasio da su lokalna pogoršanja epidemiološke situacije vezana za obiteljske proslave i povratak sa ljetovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close