Alliance for YOUth

Nestlé i Savez za mlade - 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih do 2025.

Nestlé i 300 kompanija-partnera Saveza za mlade (Alliance for YOUth) danas su najavili kako će zajedničkim snagama, do 2025. godine, stvoriti 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 10. 2020. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija COVID-19 snažno utječe na mlade, kojih je, prema istraživanju EUROSTATA,više od tri milijuna nezaposlenih samo u Europi. Nestlé i 300 kompanija-partnera Saveza za mlade (Alliance for YOUth) stoga su danas najavili kako će zajedničkim snagama,do 2025. godine, stvoriti 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Kao osnivač i aktivni član Saveza, Nestlé se samostalno obavezao na otvaranje novih 20.000 mogućnosti za prvo zaposlenje i 20.000 pripravništava i osposobljavanja, uz poseban naglasak na razvijanju digitalnih i zelenih vještina, propćeno je iz kompanije Nestle.

"Kroz inicijativu NestléneedsYOUth, iz koje je nastao Savez za mlade, od 2013. godine pružili smo priliku za usavršavanje i zaposlenje više od 26.000 mladih diljem Europe. U Hrvatskoj i Srbiji dijelom programa bilo je više od 6.700 mladih, kroz razne programe pripreme za posao, dok je njih više od 280 bilo uključeno direktno u programe prakse i pripravništva. Ponosim se što nastavljamo ovo putovanje.", izjavila  je  Jovana Uzelac, direktorica ljudskih resursa za Jugoistočno tržište, Nestlé.

Dosadašnje inicijative bile su fokusirane na zemlje regije, a vođeni pozitivnim povratnim informacijama sudionika, kompanija je njihovo područje djelovanja odlučila proširiti i na BiH. Tako će već narednog ljeta mladima iz naše zemlje biti dostupna prva virtualna edukacija Summer's Cool, koja je već dostupna u regiji. U okviru ovog programa, mladima će potpuno besplatno biti pružena prilika da uče od stručnjaka iz područja prodaje, nabavke, marketinga, e-poslovanja, te komunikacija u međunarodnom okruženju, ali i da kroz praksu primijene naučeno u formalnom obrazovanju.

Nestlé partneri Saveza za mlade u Europi su Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay te White &Case, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close