Edukacije

Nastavnici i osoblje mostarskih fakulteta učili kineski jezik

Edukaciju iz kineskog jezika prošlo 20 djelatnika SUM-a
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 07. 2019. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SUM / Edukacije stranih jezika na SUM-u

U sklopu obuke i razvoja kadrova i upravljanja kvalitetom Sveučilišta u Mostaru (SUM) je za sve djelatnike organizirao edukaciju iz stranih jezika, kineskog i engleskog. koje su se održavala od 7. svibnja 2019. do 15. lipnja 2019, kroz 16 sati nastave kineskog jezika i 30 sati nastave engleskog jezika, objavljeno je na sveučilišnim stranicama.

Edukaciju iz kineskog jezika prošlo 20 djelatnika SUM-a, iz reda nastavnog i nenastavnog osoblja. Djelatnike je s osnovama kineskog jezika upoznala lektorica Xiukun Meng, po udžbeniku "HSK 1".

Edukaciju iz engleskog jezika prošlo 30 djelatnika SUM-a, iz reda nastavnog i nenastavnog osoblja, koji su bili podijeljeni u dvije skupine, prema razini predznanja. 

Edukacija je, tvrde, bila opće karaktera, jer su polaznici bili različitih struka i iz različitih područja, po udžbeniku za odrasle “Navigate”, renomiranoga izdavača Oxford University Press, za razine A2 i B2 Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike.

Edukaciju iz engleskog jezika izvodile su djelatnice Studija engleskog jezika s Filozofskog fakulteta SUM-a, Lidija Mustapić i Dijana Jurčić, koje su istaknule da su polaznici bili izuzetno motivirani za rad i učenje, a suradnja ugodna te se nadaju da će polaznicima edukacija biti korisna u obavljanju njihovoga posla na Sveučilištu i da će nastaviti druženje u idućoj akademskoj godini, objavljeno je na stranici SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close