Odluka ravnatelja i ministrice

Nastava u ŽZH od kuće, ali neće to biti standardni model online nastave

''Našli smo sredinu između klasične nastave i klasičnog oblika online nastave kako ne bi prekidali nastavu'', kazala je.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 04. 2021. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici u osnovnim i srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke ni idući tjedan, od 12. do 16. travnja, neće ići u škole, odlučeno je tako u petak na sastanku ministrice prosvjete Ružice Mikulić s ravnateljima škola održanom.

Kako je kazala, djeca u ponedjeljak s nastavom idu od kuće, ali neće to bit standardni model online nastave protiv kojeg su svi ravnatelji. Nastava se neće odvijati u standardnom obliku nego preko već uspostavljenih komunikacijskih materijala.

''Našli smo sredinu između klasične nastave i klasičnog oblika online nastave kako ne bi prekidali nastavu. Dali smo nastavnicima na volju da odrede način hoće li to biti WhatsApp grupe ili klasični telefonski pozivi. Dogovorili smo da to bude ponavljanje gradiva, a preporuka je da se ne ocjenjuje, izjavila je za jabuka.tv ministrica Mikulić.

Apelirala je na roditelje i djecu da smanje druženja i aktivnosti, a kako će se nastava dalje odvijati, bit će poznato krajem sljedećeg tjedna.

''Ako brojevi ne budu u opadanju onda ćemo prepoloviti razrede i početi nastavu onako kako smo u prvom polugodištu. Ako ni za to ne bude uvjeta, onda ćemo u učionice vratiti samo maturante i učenike devetih razreda uz stroge mjere. Već sam dala ravnateljima naputke da naprave rasporede za maturante i učenike devetih razreda'', kazala je Mikulić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close