Izrada udžbenika

Naša stranka Mostar: Zahtijevamo Zakon o udžbenicima i uvođenje u upotrebu udžbenika u PDF formatu

Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2017. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar upozorava kako Hercegovačko-neretvanska županija i u ovu školsku godinu ulazi bez zakona koji bi regulirao oblast udžbeničke politike, podsjećajući da škole koje rade po istom nastavnom planu koriste i dalje različite udžbenike.

"Zbog ove nelogične prakse roditelji učenika dodatno su financijski opterećeni visokom cijenom udžbenika, a ukoliko zbog promjene mjesta prebivališta tijekom školske godine upisuju dijete u drugu najbližu školu, u tom slučaju moraju ponovno kupovati školske knjige", priopćili su iz Naše stranke Mostar.

Iz te stranke pozivaju zastupnike i ministre u HNŽ-u da što prije pristupe izradi zakona o udžbenicima kako bi se unaprijedila kvaliteta, ali i smanjili troškovi izdavanja, te samim tim i krajnja cijena udžbenika na tržištu.

"Uz jednoobraznost školskog sustava smatramo vrlo važnim i korištenje naprednih tehnologija s ciljem praktičnosti u nastavi i uštede. Predlažemo uvođenje udžbenika u PDF formatu koji bi bili dostupni po simboličnim cijenama, pa čak i besplatni višečlanim obiteljima", poručuju iz Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close