Ivo Andrić – Vladimir Prelog

Napredak raspisao natječaj za stipendiranje

Priopćenje sa sjednice SU HKD Napredak na kojoj je donesena odluka o raspisivanju natječaja za stipendiranje za akademsku 2017./2018. godinu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 11. 2017. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak na sjednici održanoj u subotu u Napretkovu domu na Trebeviću donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište ''Ivo Andrić – Vladimir Prelog'' za akademsku 2017./2018. godinu.

Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, koji nisu ponavljali godinu, te koji nemaju navršenih 27 godina. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu i prednost će imati dosadašnji uspješni Napretkovi stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za ovu kategoriju iznosi 3.000 KM. Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a koji nemaju navršenih 20 godina. Jednokratka potpora brucošima iznosi 1000 KM za godinu dana.

Tri godišnje stipendije iz Fonda ''Irena Kozarić'' dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ili studenti koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos ove potpore bit će naknadno određen. Od obnove, 1990. godine do danas, HKD Napredak je podijelio više od 2.850 stipendija.

    SU HKD Napredak je na sjednici u subotu usuglasio i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

Kopirati
Drag cursor here to close