I to je BiH

Nakon 60 godina postojanja škola dobila sportsku dvoranu

Škola u Dobroševićima izgrađena je 1957. godine i nije imala dvoranu za sport.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2018. u 19:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RadioSarajevo / OŠ  Dobroševići

Nakon više od 60 godina postojanja, škola u Dobroševićima prvi put je dobila sportsku dvoranu.

Na radost brojnih učenika, njihovih roditelja i nastavnog osoblja sala je danas stavljena u funkciju, a tim povodom upriličena je i svečanost kojoj su nazočili brojni dužnosnici s županijskog, gradskog i lokalnog nivoa vlasti, predstavnici obrazovnih ustanova, učenici, njihovi roditelji i nastavnici, priopćeno je iz pres-službe Općine Novi Grad.

Škola u Dobroševićima izgrađena je 1957. godine i nije imala dvoranu za sport. Sati tjelesnog i zdravstvenog odgoja uglavnom su se odvijali u školskim hodnicima ili dvorištu.

''Kako postoji ovo naselje, građani nisu nikada imali ovakav sportski sadržaj, ovo je veliki dan za školu i građane mjesnih zajednica „Dobroševići“ i „Reljevo“. Ponosni smo i radosni kad smo dočekali da imamo iste uvjete kao učenici drugih škola. U njoj će se moći odvijati različite sportske aktivnosti i sati tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Velike zasluge za ovaj projekt ima načelnik Semir Efendić. Također bi se zahvalio i ministru Elviru Kazazoviću, koji je zajedno s Općinom izdvojio dio sredstava za ovaj projekt - rekao je Duran Mrnđić, direktor škole „Mustafa Busuladžić“.

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić istaknuo je da je u ovom naselju napravljen preporod kada je škola u pitanju, od proširenja škole, izgradnje novog dijela zgrade, pa do izgradnje sportske sale.

''Školu pohađaju djeca s oko pola teritorije općine Novi Grad i vrlo je važno da smo uspjeli napraviti modernu sportsku dvoranu, a škola postoji više od 60 godina, dakle to je lijepa vijest za stanovnike ne samo općine Novi Grad nego i cijelog Sarajeva. Roditeljima i njihovoj djeci ovo je veliki razlog za radost, naročito kada su djeca u pitanju obično je najdraži predmet onaj koji se događa u fiskulturnoj dvorani'', kazao je općinski načelnik.

Dodao je da su uvjeti za rad ove škole sada na vrhunskom nivou, za razliku od prije tri, četiri godine kada se nastava odvijala u otežanim uvjetima u starom dijelu zgrade, u tri smjene i s više od 90 učenika po jednoj učionice. Sada je to sasvim drugačije, a kako bi se uvjeti obrazovanja djece poboljšali, u općini Novi Grad u vrlo kratkom roku izgrađene su dvije škole.

Nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u OŠ „Mustafa Busuladžić“ Amel Begović izrazio je zadovoljstvo izgradnjom moderne sportske dvorane u kojoj imaju potpuno nove uvjete koji će unaprijediti uspjeh u sportu.

''Uz modernu dvoranu dobili smo i suvremenu opremu, tako da će uz ostale sportove u našoj školi sada biti zastupljeni i gimnastika i ritmička gimnastika'', rekao je Begović.

Radovi su koštali 1,2 milijuna KM, a zajednički su ih financirali Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i mladih KS.

Kopirati
Drag cursor here to close