BH Futures Foundation

Najveći program mentorstva srednjoškolaca i studenata u regiji

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa MarketMakers, službeno je pokrenula ''Making Markets work for the new generation in Bosnia and Herzegovina'', jedan od najvećih mentorskih programa za mlade u regiji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 11. 2019. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini (BH Futures Foundation), u partnerstvu sa MarketMakers, službeno je pokrenula ''Making Markets work for the new generation in Bosnia and Herzegovina'', jedan od najvećih mentorskih programa za mlade u regiji.

Cilj projekta je približiti IT/STEM industriju mladim ljudima kroz karijernu orijentaciju, trenerske usluge i pružanje detaljnih savjeta kako se unaprijediti i napredovati u ovoj profesiji, navodi se u priopćenju Fondacije budućnosti u BiH.

Program mentorstva u kombiniranom formatu učenja proći će 200 mladih osoba iz svih krajeva BiH. Program obuhvaća mentorstvo, liderstvo, tehnologiju i edukaciju, a trajat će od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine.

Mentori i mentorke ovoga programa su mladi profesionalci i stručnjaci koji dolaze sa sveučilišta, privatnog sektora, istraživačkih institucija kao i nevladinih organizacija. Ovakav spoj iskustava će učesnicima omogućiti da upoznaju različite perspektive i poglede na izazove i rješenja današnjice, navodi se u priopćenju.

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini je pionir u razvoju sofisticiranih mentorskih programa u regiji. Sa individualnim fokusom na svakog učesnika, strukturnim radom, pružanjem bogatog razvojnog programa, kontinuitetom i raznolikošću, cilj je prepoznati put karijere i kompetencija kod svakog od učesnika programa.

Ovaj program je namijenjen za tri grupe: srednjoškolce, studente te nezaposlene osobe koje su napustile školu i maturante s interesom za prekvalifikaciju iz IT/STEM predmeta.

Posebna pažnja će se posvetiti djevojkama koje su obeshrabrene da se pridruže IT/STEM industriji, kao i svim mladim ljudima koji su u nepovoljnom položaju (ruralne sredine, nepristupačnost alatima za rad i sl.), navodi se u priopćenju.

Svi zainteresirani su obavezni ispuniti aplikacijsku formu najkasnije do 24. studenog (23:59 sati), a sva dodatna pitanja možete uputiti Fondaciji budućnosti u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close