Mostar

Najbolji student poručio: Prilike dajte najboljima, a ne prosječnima

U sklopu proslave 42.godišnjice postojanja Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru održao je svečanu sjednicu Senata Univerziteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 02. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovakve nagrade ne trebaju samo ostati na papiru nego se društvo treba pobrinuti za najbolje studente, te da prilike i posao dobiju oni najbolji, a ne da to redovno kako se događa u našem društvo, u najboljem slučaju dopadne u ruke prosječnih studenata ili u ruke studenata privatnih fakulteta, što je pošast našeg društva'', rekao je to Bešir Isaković kojemu je u četvrtak 14. veljače na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru uručena Rektorova nagrada.

Isaković je student Pravnog fakulteta, te je već četiri puta dobio nagradu za studenta s najvećim prosjekom ocjena. Nagrada mu, kako ističe, predstavlja moralno zadovoljstvo ali smatra da se i društvo treba uključiti, odnosno imati drugačije posljedice.

Foto: Bljesak.info / Nagrađeni studenti

''Stalno se nastojim usavršavati trenutno radim na polaganju pravosudnog ispita nada i nadam se da ću ostvariti karijeru u struci'', govori ambiciozni student.

U sklopu proslave 42. godišnjice postojanja Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru održao je svečanu sjednicu Senata Univerziteta.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Senata Univerziteta


Na Svečanoj akademiji dodijeljene su plakete i zahvalnice zaposlenicima Univerziteta za dugogodišnji uspješan rad na Univerzitetu, kao i za značajan doprinos u razvoju visokog obrazovanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close