Univerzitet Džemal Bijedić

Najavljujemo Dan međunarodne suradnje na Ekonomskom fakultetu

Dan međunarodne suradnje održat će se na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 10. 2018. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan međunarodne suradnje tijekom kojeg će se predstaviti programi razmjena na koje studenti, nastavno i administrativno osoblje Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru mogu da apliciraju, održat će se u utorak 16.10.2018. od 11 do 13:30 sati u Amfiteatru broj 2 na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Obraćanje medijima je predviđeno za 10:40.

Dan međunarodne suradnje se organizira u sklopu Sedmice međunarodne suradnje koja se održava od 15.10. do 19.10.2018.

Bit će predstavljeni svi univerziteti s kojima Univerzitet ''Džemal Bijedić'' u Mostaru ima suradnju u okviru Erasmus+ KA 107 programa razmjene. Također, će biti predstavljeni Mevlana program razmjene, DAAD, CEEPUS program kao i program stipendija Republike Turske.

Predstavnici Nova de Lisboa iz Lisabona, Ondokuz Mayis Univerziteta u Samsunu, Katoličkog Univerziteta u Lilu, Claude Bernard Lion 1 Univerziteta, Univerziteta u Mariboru, Univerziteta u Granadi, Univerziteta jugoistočne Norveške, Univerziteta u Lleidi i Univerziteta u Bolonji će biti prisutni na Danu međunarodne suradnje i moći će studentima pružiti sve potrebne informacije.

Studenti koji su bili na razmjeni će prezentirati svoje iskustvo boravka na univerzitetima koji su im bili domaćini tijekom njihovog perioda mobilnosti.

Na Danu Međunarodne suradnje će biti prisutni i predstavnici Tehnološkog Univerziteta, Belfort Montbeliard, Univerziteta Paris8, Univerziteta za ekonomiju u biznis u Beču, Philipps Univerzitet u Marburgu i Mendel Univerzitetu Brnu sa kojima Univerzitet nema suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close