HNŽ

Nagrađeni najuspješniji u akciji čišćenja školskih dvorišta

''Gotovo sve škole su se odazvale ovom pozivu a šesnaest škola se prijavilo i za neku vrstu natječaja koje smo raspisali, te smo ih sve odlučili i nagraditi''
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 06. 2018. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvalnice i simbolične novčane nagrade uručene su danas za šesnaest škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije koji su tijekom svibnja proveli akciju čišćenja svojih školskih dvorišta i njihovog neposrednog okruženja.

''Već drugu godinu, negdje između Dana planete zemlje i Svjetskog dana zaštite okoliša, Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša uputi poziv školama da se uključe u akciju čišćenja školskog dvorišta i neposrednog okruženja. Gotovo sve škole su se odazvale ovom pozivu a šesnaest škola se prijavilo i za neku vrstu natječaja koje smo raspisali, te smo ih sve odlučili i nagraditi'', rekla je to Karmela Mabić, savjetnica za analitiku i odnose  s javnošću Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša.

Fond je ovu godinu bio mali ali su iz ovog Ministarstva odlučili sve nagraditi zahvalnicama i i simboličnim novčanim nagradama, te se nadaju kako će u buduće raspolagati većim sredstvima.

''Nadamo se da će djeca vidjeti da se isplati truditi, te želimo potaknuti odgoj i obrazovanje za okoliš a to je moguće kroz odgojne institucije. Također, pri tom nam trebaju odrasli koji bi bili uzor tim mladim ljudima a to smo pronašli u nastavnom osoblju'', dodala je Mabić.

Uz osnovne i srednje škole s područja HNŽ u akciji je sudjelovao i  Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales.

''Ne bi trebali koristiti samo ove datume nego bi to trebalo biti naša svakodnevnica kako bi brinuli za okoliš. Danas smo tu kako bi djeci pokazali da je jako bitno čuvati naš okoliš jer je to dio naše kulture i življenja'', rekla je Mirna Mezet direktorica tog Centra.

Kopirati
Drag cursor here to close