Univerzitet

Nadoknada nastave na fakultetima u Mostaru počinje 8. lipnja

Dodaju da će završni ispiti, kao i obrana diplomskih i završnih radova biti održana u učionicama u skladu s važećim higijensko-epidemiološkim mjerama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 05. 2020. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izvanrednoj sjednici Senata Univerziteta 'Džemal Bijedić' koja se u utorak održala online putem, razmatrano je i donijeto niz odluka i zaključaka, a koji se izravno odnose na ranije upućene inicijative i prijedloge Unije studenata, objavila je Unija.

Eventualna nadoknada neodržane nastave, ista će se održati u razdoblju od 8. do 20. lipnja 2020.godine, a u skladu sa epidemiološkim mjerama i specifičnostima studijskog programa bit će održani kolokviji / parcijalni ispiti prije službenih ispitnih rokova, čime studentima, tvrde, neće biti uskraćeno pravo na polaganje parcijalnih ispita.

Završni ispiti, navode, bit će održani u skladu sa izmijenjenim Kalendarom odvijanja nastavnog procesa za akademsku 2019./2020. godinu u sljedećim ispitnim rokovima: redovni lipanjski ispitni rok - za predmete iz ljetnog semestra, redovni srpanjski ispitni rok - za predmete iz ljetnog semestra, dodatni srpanjski ispitni rok - za predmete iz zimskog semestra.

Dodaju da će završni ispiti, kao i obrana diplomskih i završnih radova biti održana u učionicama u skladu s važećim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Donesena je Odluka o produženju apsolventskog staža i organizaciji apsolventskog ispitnog roka, a koji nije održan u ožujku 2020.godine, dok će sve informacije biti blagovremeno objavljene na stranici fakulteta i univerzitetskih studija.

Na Senatu je donesena i Odluka i o izmjeni akademskog kalendara, kako bi se isti prilagodio novonastaloj situaciji, što je također bio jedan od prijedloga Unije studenata, priopćeno je iz Unije studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close