Suradnja s GIZ-om

Na sastanku s Čovićem: Mostarsko Sveučilište ostvarilo suradnju s lokalnim poduzećima

Započeta je suradnja i s tri fakulteta u Njemačkoj (TU Friedberg, TU Darmstat, BSC Reutlingen), te se stvaraju preduvjeti za daljnju suradnju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 02. 2018. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s veleposlanicom SR Njemačke u BiH Nj. E. Christiane Hohmann i ravnateljicom GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu suradnju) za BiH i CG dr. Brigitte Heuel-Rolf

Tema sastanka bila je suradnja Njemačkog društva za međunarodnu suradnju i obrazovnih centara u BiH, posebice sa Sveučilištem u Mostaru.

Ravnateljica GIZ-a dr. Brigitte Heuel-Rolf informirala je predsjedatelja Predsjedništva BiH Čovića da su, u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru, trenutačno u fazi realiziranja četiri projekta. Kroz realiziranje i iniciranje ovih projekata, Sveučilište je ostvarilo suradnju s lokalnim poduzećima i lokalnom zajednicom koja je investirala ili će investirati u ove projekte.

Započeta je suradnja i s tri fakulteta u Njemačkoj (TU Friedberg, TU Darmstat, BSC Reutlingen), te se stvaraju preduvjeti za daljnju suradnju.

Na kraju sastanka Čović se zahvalio dr. Heuel-Rolf na inicijativi za suradnju, te istaknuo kako od pomenutih projekata koristi neće imati samo Sveučilište, nego i lokalna zajednica.

Kopirati
Drag cursor here to close